Ferie z wyobraźnią

Data publikacji: 2013-01-25

W dniach 21-25 stycznia 2013 r. w Fundacji "Absolwent" uczniowie ze szkół podstawowych wzięli udział w zajęciach "Ferie z wyobraźnią", które poprowadziła pedagog Anna Wałkiewicz. Trwały one codziennie od godziny 10:00 do 13:00, obejmując następujące tematy:

Zajęcia tematyczne przeplatane były grami i zabawami typu "szewczyk" czy "wędrująca piłka". Podczas zajęć dzieci mogły rozwijać swoją wyobraźnię oraz umiejętności manualne (malowały farbami, wycinały, kleiły, kolorowały, szkicowały etc). Dzieci przygotowywały też wspólny posiłek, który później skonsumowały, poznały ponadto kilka przepisów na proste dania. W ostatnim dniu ferii uczniowie obejrzeli film pt. "Zebra z klasą".

Celem zajęć było zagospodarowanie wolnego czasu dzieciom, zbliżenie do grupy rówieśniczej, zawarcie nowych znajomości i przyjaźni, czyli miłe spędzenie wolnego czasu (niekoniecznie przed monitorem komputera).